29 Ocak 2017 Pazar

İZMİR KEŞKEK

MALZEMELER:

2 bardak keşkeklik buğday
1 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
orta boy soğan
tuz
1 kaşık biber salçası yada
pul biber


YAPILIŞI:
Buğdayı ılık su ile yıkayın. Bir tencereye yağları ve buğdayı koyup 6-7 dakika kadar kavurun. Soyduğunuz soğanı bütün olarak tencereye koyun.
Buğday yüzeyini bir parmak aşacak miktarda soğuk suyu da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Buğday, dördüncü defa eklediğiniz suyu da çektikten sonra altını kapatıp 10-12 saatliğine dinlenmeye bırakın.
Dinlenme aşamasından sonra buğday yüzeyini kaplayacak kadar soğuk su ilave edip kısık ateşte pişirme işlemlerine devam edin. 4-5 defa daha su ilave edip kaynattıktan sonra (yeterince yumuşadığını düşündüğünüzde) ocağı kapatıp tenceredekileri çok fazla ezmeden karıştırın.Tereyağı ile kavrulmuş kırmızı biberine üstüne sos yapın (yada biber salçası)

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: