YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
KARAMEL SOSLU KEK
MALZEMELER:
3 adet yumurta
Yaklaşık 2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı meyve şekerlemesi,aldığı kadar un
Karamel Sos İçin:
1 su bardağı şeker
5 çorba kaşığı su,çok az tereyağı
1/2 paket krema
YAPILIŞI:
Yumurata pudra şekeri ve tereyağını mikserle köpürene kadar çırpın.Karışıma kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp minik kek kalıplarına pay edin (isterseniz normal boy kalıba da dökebilirsiniz)
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.Soğuyan kekleri kalıplarından çıkarın.
Karamel sos için, Şekeri bir tavaya koyup orta ateşte eritin.Eriyen şekerin ilk sıcağı çıkınca tereyağını suyu ve kremayı ekleyerek karıştırın eğer koyu olursa biraz su ekleyebilirsiniz bal kıvamında olması gerekiyor.
Karamel sosu kekleri servis yaparken üzerine dökün.
AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder