29 Ocak 2017 Pazar

HAŞHAŞLI MANDALİNA SOSLU KEK



MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su sardağından biraz fazla sıvıyağ
1 su bardağına yakın haşhaş(koyu renkli olandan)
1 su bardağı havuç rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı mandalina suyu+1 Yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pekmez
Aldığı kadar un(1,5 su bardağı kadar)

Sosu için
1 su bardağı mandalina suyu
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı su
 
YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki yumurtaları karıştırma kabımıza kırıp şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sıvı yağı ekleyelim.Çırpmaya devam edelim.Haşhaşı,vanilyayı,zencefili,tarçını, pekmezi ve havuç rendesini ekleyelim karıştıralım.
En sonunda un ve kabartma tozunu karıştırıp yavaş yavaş ilave edelim.Hamuru kek kalıbına dökelim.Kek hamurunu 175 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar yavaş yavaş pişirelim.Kürdan testi yapmadan fırınımızdan çıkarmayalım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: