Malzemeler
- 6-7 adet ince patlıcan ( Normal 4 patlıcan )
- 4 adet yeşil biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Sos için;
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4-5 domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı;
- Patlıcanları yıkayıp normal patlıcansa küp küp,ince patlıcansa daire şeklinde doğrayın.
- Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletip suyunu iyice süzün.
- Yağda sıçramaması için havlu peçete ile kurulayın.
- Tencereye aldığınız yeteri kadar yağı iyice kızdırın ve patlıcanları atıp kızartın.Son patlıcanlar kızarmaya yakın,dilimlediğiniz biberleri ekleyip hafif kızartın ve tekrar havlu kağıt üzerine alıp yağını bırakmasını sağlayın.
- Hazırladığınız kızartmayı servis tabağına alın.
- Tavaya 2-3 kaşık yap alıp yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları alıp çevirin.
- Salça ekleyip kavurmaya devam edin.
- Rendelenmiş domates,tuz,karabiber ekleyip kıvamını alana kadar pişirin.
- Suyunu çeken sosu patlıcanların üzerine döküp servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder