18 Ocak 2017 Çarşamba

Şakşuka Tarifi



Malzemeler

  • 6-7  adet ince  patlıcan ( Normal  4  patlıcan )
  • 4 adet yeşil biber
  • Kızartmak  için  sıvı yağ

Sos  için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4-5 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanları  yıkayıp  normal  patlıcansa  küp  küp,ince  patlıcansa  daire  şeklinde  doğrayın.
  2. Tuzlu  suda  10  dakika  kadar  bekletip  suyunu  iyice  süzün.
  3. Yağda sıçramaması  için  havlu  peçete  ile  kurulayın.
  4. Tencereye  aldığınız  yeteri  kadar  yağı  iyice  kızdırın  ve  patlıcanları  atıp  kızartın.Son patlıcanlar  kızarmaya  yakın,dilimlediğiniz  biberleri  ekleyip  hafif  kızartın  ve  tekrar  havlu  kağıt  üzerine  alıp  yağını  bırakmasını  sağlayın.
  5. Hazırladığınız  kızartmayı  servis  tabağına  alın.
  6. Tavaya  2-3  kaşık  yap  alıp  yemeklik  doğranmış  soğan  ve  sarımsakları  alıp  çevirin.
  7. Salça  ekleyip  kavurmaya  devam  edin.
  8. Rendelenmiş  domates,tuz,karabiber  ekleyip  kıvamını  alana  kadar pişirin.
  9. Suyunu  çeken  sosu  patlıcanların  üzerine  döküp  servis  yapın.
Afiyet  olsun..

Hiç yorum yok: