Malzemeler;
- 400 gr. ızgaralık tavuk
- 2 su bardağı su – 1 tatlı kaşığı karbonat ( Tavukları bekletmek için)
- Yarım su bardağı un ( Tavukları bulamak için)
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı un
- Kimyon,toz kırmızı biber,kekik,tuz,karabiber
Hazırlanışı;
- Tavuk etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Doğradığınız tavukları derin bir kaseye alın ve üzerine iki su bardağı su ile karbonatı ekleyip karıştırın ve 20 dakika dolabın alt kısmında bekletin.
- O arada tavuk midyenin sosunu hazırlayın,bunun için tavuk şişleri rahatça bulayabileceğiniz dikdörtgen bir kap içerisine baharatları,tuzu ve unu alıp karıştırın.
- Karışımın üzerine bir şişe maden suyunu boşaltıp hiç topak kalmayıncaya kadar çırpın.
- Dolapta bekleyen tavukların suyunu iyice süzdürün ve çöp şişlere tane tane geçirin.
- Tüm tavukları çöp şişlere geçirdikten sonra, geniş bir tabak içerisine ayrıca un alıp, tavuk şişleri önce una, sonra hazırladığınız sosa bulayıp tabağa alın.
- Bir taraftan da tavayı ocağa alıp,içerisine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın.
- Sosladığınız tavukları kızgın yağın üzerine alıp arkalı önlü kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder