18 Ocak 2017 Çarşamba

Tavuk Midye


Malzemeler;

  • 400  gr.  ızgaralık  tavuk
  • 2  su bardağı su – 1  tatlı  kaşığı  karbonat ( Tavukları  bekletmek  için)
  • Yarım  su bardağı  un ( Tavukları  bulamak için)
  • Kızartmak  için sıvı yağ
Sosu için;
  • 1  şişe  maden  suyu
  • Yarım  su bardağı un
  • Kimyon,toz  kırmızı biber,kekik,tuz,karabiber

Hazırlanışı;

  1. Tavuk  etleri  kuşbaşı  şeklinde  doğrayın.
  2. Doğradığınız  tavukları  derin bir  kaseye  alın ve  üzerine iki su bardağı su ile  karbonatı  ekleyip karıştırın ve  20  dakika  dolabın  alt  kısmında  bekletin.
  3. O  arada tavuk  midyenin  sosunu  hazırlayın,bunun  için  tavuk  şişleri  rahatça  bulayabileceğiniz  dikdörtgen bir  kap içerisine  baharatları,tuzu  ve  unu  alıp  karıştırın.
  4. Karışımın üzerine  bir  şişe  maden  suyunu  boşaltıp  hiç  topak  kalmayıncaya  kadar  çırpın.
  5. Dolapta  bekleyen  tavukların suyunu  iyice  süzdürün  ve çöp  şişlere  tane  tane  geçirin.
  6. Tüm  tavukları  çöp  şişlere  geçirdikten  sonra, geniş  bir  tabak içerisine  ayrıca  un  alıp,  tavuk şişleri önce  una,  sonra hazırladığınız  sosa  bulayıp  tabağa  alın.
  7. Bir  taraftan  da  tavayı  ocağa  alıp,içerisine  2-3  yemek  kaşığı  sıvı yağ  koyup  ısıtın.
  8. Sosladığınız  tavukları  kızgın  yağın üzerine  alıp  arkalı  önlü  kızartın.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: