Malzemeler;
Hamuru İçin;
2 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı sıvı yağ
125 Gram tereyağı veya margarin
1,5 su bardağı yoğurt alt suyu
1/2 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Fiske şeker tozu
2 Yumurta(Birinin sarısı yüzüne sürülmek için alınacak)
İçi İçin;
1 Su bardağı sıvı yağ
Yemek kaşığı un

İçin yapılışı;
1-Sıvı yağı tavaya koyun hafif ısıtın,tuzunu atın.
2-Unu ilave edin ve karıştırın.
Yapılışı;
1- Tüm sıvılar derin bir kaba koyun.
2- Margarin yada tere yağını eritip içine ekleyin.
3- Yumurtaları,tuzu ve şekeri ilave edin.
4- Daha sonra kabartma tozlarını unla birlikte eleyerek ekleyin.
5- Yumuşacık bir hamur yapın.
6- Hamuru ikiye bölün ve tezgahın üstüne yağlı kağıt serin.
7- Birinci hamuru tepsi büyüklüğünde yağlı kağıdın üstünde açın,tepsiye koyun.
8- İçi üzerine eşit yayın.
9- Diğer hamuru da aynı şekilde açın ve üzerine kapatın.
10- Elinizle iyice bastırın,yumurtasını sürün.
11- Çatalla bir kaç yerden delin ki çok kabarmasın.
12- 200 derecede 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder