Bu gün sizlere un helvası yaptım. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı Tereyağı (100 gr. Kadar)
- 2 su bardağı un
- 1 fiske tuz
Şerbeti için
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı şeker
Hazırlanışı
- Küçük bir tencereye su, şeker ve tuzu koyup ocağın altını açın. Sadece şeker eriyene kadar ocakta tutun. Şeker eriyince ocaktan alın.
- Diğer tarafta derince bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı koyup ocağın altını açın. Tereyağı eriyince unu ilave edin. Tahta kaşıkla devamlı kenardan ortaya doğru karıştırarak unun rengi açık kahverengi olana kadar kavurun.
- Yeterince kavrulan un kendini salacak ve karıştırması daha kolay olacaktır. Beklemeden şekerli suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Kısa sürede un suyu çekecektir. Suyu çeken helvayı 5 dakika kadar kaşığın tersiyle kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın tencereyi bir kenara alın.
- İsterseniz soğumasını bekleyip elinizle şekil verin. Ya da sıcakken kurabiye kalıplarıyla veya kerebiç kalıbı ile şekillendirin. En kolayından küçük kahve fincanlarına bastırarak şekil verebilirsiniz
- Servis ederken, ceviz parçaları, dövülmüş fıstık ve tarçın serperek servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder