Et için;
- 1 Büyük diş sarımsak
- 2 Kaşık zeytin yağı
- Tuz, dağ kekiği, pul biber
- 700 gram kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
Volovan için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 10 Adet milföy hamuru,
- Üzeri için yumurta
Yapılışı

2- Üzerine 1 su bardağı su, tuz ve baharatlar eklenir. Kapağı kapatılıp 20 dk pişirilir.
3- Etler pişince başka bir tavada biraz tereyağıyla kavrulur.
4- Milföylerden biri çay bardağıyla yuvarlak kesilir diğeri ise su bardağıyla tekrar yuvarlak kesilir çerçeve çıkarılır.
4- Milföylerden biri çay bardağıyla yuvarlak kesilir diğeri ise su bardağıyla tekrar yuvarlak kesilir çerçeve çıkarılır.
5- İlkinden çıkarılan çerçeve büyük halkanın üzerine konur ve tabanı çatalla delinir. Üzerlerine yumurta sürülüp fırına verilir. Üzeri kızarınca çıkarılır içine etler konulur üzerine kaşar peyniri serpilir ve tekrar sıfırına verilir.. Kaşar eriyince servis edilir. Çeşitli içleri kullanarak, değişik lezzetler yapabilirsiniz.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder