YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
4 Ocak 2017 Çarşamba
Patates Püresi Pastası
Malzemeler:
200 gr. patates püresi
2 yemek kaşığı iyice rendelenmiş kırmızı soğan
1 limon suyu
1 bardak mayonez
1 ince dilimlenmiş olgun avokado
1 kavanoz zeytinyağlı ton balığı
Püresi İçin:
2 adet acı biber
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sirke
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kıyılmış kişniş
1 tutam tuz
Yapılışı:
Püresi: Miksere tüm acı biberleri, sarımsak, sirke, şeker, kişniş ve tuzu ilave edin. Püre kıvamına gelene kadar azar azar zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Sos için kenarda bekletin.
Bir kaseye ton balığını yerleştirin, rendelenmiş soğan, 1 bardak mayonezin yarısı, limon suyu, tuz ve biber ekleyip karıştırın ve buzdolabına koyun.
Yuvarlak derin olmayan bir kalıbın içine önce 2,5 cm. yüksekliğinde patates püresini, üzerine ince ton balığını, sonra ince dilim avokadoları koyduktan sonra tuz, biber ekleyin, üzerine mayonez sürün ve en üste yine kalan püreyi koyun. Son olarak ton balığı,mayonez ve limon karışımı sosu ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder