YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
PEYNİRLİ ÇİÇEK POĞAÇA
MALZEMELER:
125 g tereyağı(oda sıcaklığında)
100 g kaşar rendesi (ben tulum peyniri kullandım)
1 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un (yaklaşık)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Üzerine
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Derin bir kapta peynir rendesini, tereyağını, yoğurt ve yumurtayı karıştırın.Unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun, elinize yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dk dinlendirin.Hamuru tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın, şekilli kalıplarınızla parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın.Kurabiyelerinizin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün, çörek otu ve kırmızı biber serpiştirin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder