YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
YAYLA TATLISI
Malzemeler:
1 Cay bardaği toz seker
1 Cay bardaği Un
5 Adet Yumurta
1 tutam tuz
1 corba kasigi irmik
1/2 Cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 Kase robottan cekilmis antep fistigi
1/2 kase uzerine suslemek icin bicakla kesilmis antep fistigi
Şerbeti Icin:
2.5 Su bardagi toz seker
2 Su bardagi su
YAPILIŞI:
Once serbeti kaynatip sogutun.Yumurtalari beyazlarindan ayirin, yumurta sarilarini seker ile guzelce karistirin bir kenara alin. Yumurta beyazlarini bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar karistirin. Un, irmik sivi yag yavas yavas yumurta akina ilave edin. Seker karisimini ekleyin , kabartma tozu ve cekilmis fistigi ilave edin. Yaglanmis borcama 180C-350F derece ayarlanmis firinda 25-30 dakika pisirin. Firindan aldiginiz tatliya soguk serberi gezdirin, 10 dakika sonra fistiklari ekleyip susleyin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder