MALZEMELER:
6 adet sulu portakal
1 yumurta
150 g şeker
100 ml bitkisel yağ
2 yemek kaşığı sade kakao tozu
2 çay kaşığı kabartma tozu
250 g un
YAPILIŞI:
Fırını 180 °C de ısıtın. 12 gözlü muffın kalıbını kenarda bekletin. Portakalları ikiye kesip sularını sıkın. Kabukların içlerini kaşıkla temizleyip muffın kalına yerleştirin. 1 su bardağı kadar meyve suyunu yumurta ve yağ ile çırpın. Unu şeker, kakao ve kabartma tozu ile karıştırın, sıvı karışıma ilave edip alt üst edin ve portakal kabuklarının içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirip fırından alın. Beş dakika kadar kalıpta bekletip servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis edin.
6 adet sulu portakal
1 yumurta
150 g şeker
100 ml bitkisel yağ
2 yemek kaşığı sade kakao tozu
2 çay kaşığı kabartma tozu
250 g un
YAPILIŞI:
Fırını 180 °C de ısıtın. 12 gözlü muffın kalıbını kenarda bekletin. Portakalları ikiye kesip sularını sıkın. Kabukların içlerini kaşıkla temizleyip muffın kalına yerleştirin. 1 su bardağı kadar meyve suyunu yumurta ve yağ ile çırpın. Unu şeker, kakao ve kabartma tozu ile karıştırın, sıvı karışıma ilave edip alt üst edin ve portakal kabuklarının içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirip fırından alın. Beş dakika kadar kalıpta bekletip servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder