Peynirli ve Ispanaklı Kuş Yuvası Böreği
Malzemeler:
6 küçük uzun yufka
4-5 kaşık Tereyağ
İçi için:
Bir kase haşlanmış ıspanak
Dolu Çay tabağı kadar kıyma
1 tane soğan
Sıvı yağ
Tuz ve baharatlar
Yeteri kadar
Beyaz peynir
Köy peyniri
Rokfor
Kaşar rendesi
1 tane yumurta
Yapılışı:
Ilk olarak ıspanaklı iç için soğanı kavurup kıymayı koyuyoruz, kıymayıda kavurduktan sonra ince kıyılmış ıspanağı koyup birazdaha kavuruyoruz, en son tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Sevdiğiniz bikaç peynire 1 yumurta kırıp karıştırıyoruz.
Yufkanın üzerine erimiş Tereyağ sürüp uzun kısımdan oklavayla sarıp büzüyoruz şekildeki gibi, daha sonra yuvarlak yapıp Uç kısımlarına kürdan batırıp kuş yuvası şeklini verip Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
İçlerinin yarısına peynirli harç yarısına ıspanak koyup kenar yufkaya dilerseniz yumurta sarısı sürüp ısıtılmış Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder