YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
RAMEN TARİFİ
MALZEMELER:
1 paket ramen eriştesi
1 tane kuru soğan
300 gram kuşbaşı et
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tane pırasa
1 tane havuç
1 tane sivri biber
1 tane kırmızı taze biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Ramen yapımına başlarken öncelikle bir tencereye aldığımız ramen eriştelerimizin üzerini geçecek kadar su koyalım ve haşlanmak üzere orta ateşte pişirelim. Haşlanan ramenlerimizi kenarda bekletirken bizde tavaya etlerimizi alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu çekince içerisine ince kıyılmış kırmızıbiberi ve sivri biberi ekleyelim. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edelim. Pırasa ve havucu da küçük küçük doğrayalım ve etlere ilave edelim, karıştırarak kavuralım. Etlerimizi haşladığımız ramen eriştelerimize ekleyelim ve malzemeler karışıncaya kadar karıştıralım. Tuz, kuru nane ve istenilen her baharat eklenerek servis yapalım.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder