29 Ocak 2017 Pazar

SAKIZLI MUHALLEBİ




MALZEMELER:

Sakız muhallebisi için:
750 ml süt
150 gr şeker
30 gr nişasta
2 gr damla sakızı (dövülmüş)
1/2 çay kaşığı damla sakızı macunu
10 gr tereyağı
Frambuaz peltesi için:
300 gr donmuş frambuaz
300 ml su
100 gr şeker
30 gr nişasta
1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Sakız Muhallebisi:
Sütten 50 ml ayırın. Kalan süt ve şekeri damla sakızı ve damla sakızı macunuyla beraber bir tencerede hafifçe kaynatın. Nişastayı kalan 50 ml süt ile eritin ve kaynayan süt şeker karışımına ekleyip karıştırın. En son tereyağını ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Servis kaplarına alın. Soğumaya bırakın.

Frambuaz Peltesi:
Frambuazı su ve şeker ile bir tencerede kaynatın, süzün. Süzdüğünüz suyun 250 ml’ini tekrar tencereye alıp kaynama noktasına getirin ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Nişastayı 50 ml ahududu suyu ile bir kasede seyreltin ve hafif kaynattığınız frambuaz suyuna nişastayı ekleyip karıştırın. Koyulaşınca muhallebilerin üzerine ekleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerine fıstık serpip, frambuaz taneleriyle süsleyip servis edin. 


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: