28 Ocak 2017 Cumartesi

SİİRT KİTEL KÖFTESİ




MALZEMELER:

 1 kg. ince köftelik bulgur
 1 kg. kıyma
 1 büyük boy soğan
  1 çay bardağı pirinç
  1 yemek kaşığı reyhan
  Tuz, Karabiber

Haşlama Suyu: 1,5 litre su, 5-6 adet limon tuzu ve Tuz






YAPILIŞI:

    Bulguru yayvan bir tepsiye yayın. Üzerine ılık su döküp tuz, karabiber ekleyin ve biraz bekletin. Pirinci iyice yıkayın, az suda haşlayıp süzün. Kıymaya pirinç, küçük doğranmış soğan, reyhan, tuz,sıvıyağ ve bolca karabiber ekleyip yoğurun. Dinlenen bulguruda iyice yoğurup cevizden biraz büyük parçalar alıp elinizde içli köfte şeklinde incelterek açın. İçine kıymalı harçtan koyup hafif bastırarak yuvarlak köfte şekline sokun.Limon tuzu ve tuz koyup kaynattığınız suya haşlanırken tencerede sıkışmayacak sayıda köfte atıp, 20 dk kadar haşladıktan sonra çıkartıp sıcak servis yapın.

NOT:
Köfteler, suyun yüzeyine boylamasına dik bir şekilde çıktığında haşlanmış demektir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: