29 Ocak 2017 Pazar

SULU BÖREK



MALZEMELER:

2 adet yufka
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
150 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

YAPILIŞI:

Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın.
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın. Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın (Kalp şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz). ÜZerine yoğurtlu sütlü karışımdan biraz dökün. Tekrar yufka parçalarını koyun.
Yufkaların üzerine maydanozlu peynir serpin. Peynirin üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sütlü karışımı dökün. Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 çay bardağı su koyun.
Böreği 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin. 


AFİYET OLSUN:

Hiç yorum yok: