MALZEMELER:
* 1 kilo süt,
* 1 su bardağı şeker,
* Yarım su bardağı un,
* 100 gram margarin,
* 1 paket vanilya,
* Yarım paket petibör bisküvi,
* 1 tatlı kaşığı kakao,
* Fındık veya ceviz kırığı.
YAPILIŞI:
Margarin tencerede eritilip kızdırılır ve üzerine un ilave edilip iyice kavrulur.Sonra karıştıra karıştıra yavaş yavaş süt ilave edilir. Şekerde eklenerek topaklanmaması için koyulaşana kadar hızlıca karıştırılır. Kıvama gelip koyulaşınca vanilya eklenip mikserle çırpılır. Bisküviler ezilerek içine kakao ve fındık kırığı da konularak tepsinin içine boşluk kalmayacak şekilde serpilir. Pişen muhallebide eşit miktarda bisküvilerin üzerine dökülür. Döktüğümüz muhallebinin üzerine kalan bisküviler de dökülerek buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakılır. Soğuyunca eşit şekillerde kesilip rulo yapılarak servis yapılır.
* 1 kilo süt,
* 1 su bardağı şeker,
* Yarım su bardağı un,
* 100 gram margarin,
* 1 paket vanilya,
* Yarım paket petibör bisküvi,
* 1 tatlı kaşığı kakao,
* Fındık veya ceviz kırığı.
YAPILIŞI:
Margarin tencerede eritilip kızdırılır ve üzerine un ilave edilip iyice kavrulur.Sonra karıştıra karıştıra yavaş yavaş süt ilave edilir. Şekerde eklenerek topaklanmaması için koyulaşana kadar hızlıca karıştırılır. Kıvama gelip koyulaşınca vanilya eklenip mikserle çırpılır. Bisküviler ezilerek içine kakao ve fındık kırığı da konularak tepsinin içine boşluk kalmayacak şekilde serpilir. Pişen muhallebide eşit miktarda bisküvilerin üzerine dökülür. Döktüğümüz muhallebinin üzerine kalan bisküviler de dökülerek buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakılır. Soğuyunca eşit şekillerde kesilip rulo yapılarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder