MALZEMELER:
1 litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
yarım yemek kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
üzeri için ceviz, tarçın veya hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Tatlımıza muhallebisini yaparak başlıyoruz. Sütü, şekeri ve irmiği tencereye alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ocaktan almadan bir kaç dakika önce vanilyayı ve margarini de ilave edelim ve iyice karıştırarak özleşmesini sağlayalım. 5 dakika kadar da bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alabiliriz.Hazırlamış olduğumuz irmikli muhallebinin yarısını borcam tepsiye dökelim. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvilerle kaplayarak kapatalım. Son olarak kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökelim ve güzelce yayarak düzeltelim ve üzerini yine toz bisküvi ile kaplayarak süsleyin. İsterseniz tarçın, hindistan cevizi veya ceviz parçaları ile süsleyerek servis edin. Tatlımızı bu şekilde hazırladıktan sonra buzdolabına kaldıralım ve iyice soğuduktan sonra servis edelim.
AFİYET OLSUN:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder