27 Ocak 2017 Cuma

TEREYAĞLI TUZLU KURABİYE



Malzemeler;
·         125 gr Tereyağı
·         1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
·         1,5 Türk kahve fincanı yoğurt
·         3 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine)

Üzeri için; susam



Oda sıcaklığındaki tereyağımızı, sıvı yağımızı, yoğurdumuzu, tuzumuzu, yumurta beyazımızı, unumuzu ve kabartma tozumuzu yoğurma kabımıza alalım. Son bardak unu yavaş yavaş koyalım. Yumuşak bir hamurumuz olacak. Elimize yapışmayacak, toparlanacak hamur.
Belki 1,2 kaşık daha un gerekebilir. Hamurumuz özdeşleşince buzdolabına kaldırıyoruz. 30 dk kadar dinlenmesini bekliyoruz.

Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısına 1 çorba kaşığı kadar zeytin yağı ekleyip karıştıralım.


Dinlenmiş hamurumuzu dolaptan çıkarınca, fırınımızı da açalım 180 derecede ısınmaya başlasın. 
Hamurumuzdan ufak parçalar alıp elimizde yuvarlayalım, önce yumurta sarısına batıralım sonrada susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 
Tüm hamurumuz bitince üzerilerine bıçakla keserek artı yapalım ve sıcak fırına verelim. 


Afiyet olsun

Hiç yorum yok: