Malzemeler;
· 100 gr kaymak (ben hazır kaymaklardan kullandım süt kaymağıyla nasıl olur bilemiyorum)
· 100 gr margarin ya da tereyağı
· 1 su bardağı pudra şekeri
· 1 yumurta
· 1 paket vanilya
· 1 paket kabartma tozu
· 1 yemek kaşığı nişasta
· 2,5 su bardağı un
· 1 yumurta beyazı
· 1 çay tabağı rondodan geçmiş fındık içi (çok ince olmasın iri taneli kalsın)
Yoğurma kabımıza kaymağı, margarini, pudra şekerini alalım ve birbirine karıştıralım. Krema gibi oluyor. İçine yumurtayı ilave edelim onu da karıştıralım. Vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unumuzu da ekleyip hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz toparlanınca tamamdır. Yumuşak bir hamur oluyor. 2,5 bardak un tam yeterli geldi , sizde ölçüye sadık kalmaya çalışın.
Bir yumurtanın beyazını bir kaseye alalım güzelce çatalla çırpalım.
Fırınımızı 170 dereceye getirelim ısınmaya başlasın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım elimizde yuvarlayalım, hamurun üste gelecek kısmını önce yumurta beyazına sonra fındığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder