28 Ocak 2017 Cumartesi

Türk Kahveli Cheesecake


Malzemeler
  • 1.5 kg labne peynir
  • 8 adet yumurta
  • 320 gr (1,5 su bardağı) şeker
  • 1 adet tam limonun suyu
  • 240 gr (1 su bardağı) şanti
  • 1 yemek kaşığı türk kahvesi
  • 150 gr bitter çikolata
Kekin Hazırlanışı:
  1. Bir kabın içerisinde şeker ile labne peyniri karıştırın.
  2. Karışan şeker ve labne peynirinin üzerine yumurtaları kırın ve karıştırmaya devam edin.
  3. Bu üç malzeme iyice karıştıktan sonra şantiyi ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Ardından 1 tam limonun suyunu ekleyin.
  5. Son olarak önceden pişirip, soğuttuğunuz Türk kahvesini karışıma ekleyin ve karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.


 Tabanı İçin Malzemeler:
  • 300 gr petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
Cheesecake’in Hazırlanışı:
  1. Petibör bisküvilerini ince ince kırarak bir kasenin içerisinde toz haline getirin.
  2. Eritilmiş tereyağını toz bisküvilerin içerisine ilave edin.
  3. Ardından şeker ve un ilave ederek, tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  4. Karıştırdığınız malzemeler kıvamını aldıktan, karışımı sonra pasta kalıbınızın (diskinin) tabanına yayın ve elinize bastırın.
  5. Önceden hazırladığınız kek karışımını tabanın üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayın.
  6. Cheesecake’in tabını ve kekini bir araya getirdikten sonra 100 derecelik fırında 130 dakika pişirin ve ardından soğumaya bırakın.
  7. 150 gram bitter çikolatayı eritin ve tam anlamıyla eridikten sonra soğumuş cheesecake’in üzerine dökün.
  8. Son olarak süsleme için küçük çikolatalar kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: