Malzemeler
- 1.5 kg labne peynir
- 8 adet yumurta
- 320 gr (1,5 su bardağı) şeker
- 1 adet tam limonun suyu
- 240 gr (1 su bardağı) şanti
- 1 yemek kaşığı türk kahvesi
- 150 gr bitter çikolata
Kekin Hazırlanışı:
- Bir kabın içerisinde şeker ile labne peyniri karıştırın.
- Karışan şeker ve labne peynirinin üzerine yumurtaları kırın ve karıştırmaya devam edin.
- Bu üç malzeme iyice karıştıktan sonra şantiyi ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Ardından 1 tam limonun suyunu ekleyin.
- Son olarak önceden pişirip, soğuttuğunuz Türk kahvesini karışıma ekleyin ve karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.
Tabanı İçin Malzemeler:
- 300 gr petibör bisküvi
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
Cheesecake’in Hazırlanışı:
- Petibör bisküvilerini ince ince kırarak bir kasenin içerisinde toz haline getirin.
- Eritilmiş tereyağını toz bisküvilerin içerisine ilave edin.
- Ardından şeker ve un ilave ederek, tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Karıştırdığınız malzemeler kıvamını aldıktan, karışımı sonra pasta kalıbınızın (diskinin) tabanına yayın ve elinize bastırın.
- Önceden hazırladığınız kek karışımını tabanın üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayın.
- Cheesecake’in tabını ve kekini bir araya getirdikten sonra 100 derecelik fırında 130 dakika pişirin ve ardından soğumaya bırakın.
- 150 gram bitter çikolatayı eritin ve tam anlamıyla eridikten sonra soğumuş cheesecake’in üzerine dökün.
- Son olarak süsleme için küçük çikolatalar kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder