MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı neskafe
Yarım paket kedidili bisküvi
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket labne peyniri
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
- Kremanın malzemelerini labne peyniri ve tereyağı hariç tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- İçine tereyağı ve labne peyniri ekleyerek iyice karıştırın.
- Kedi dili bisküvileri bıçakla 3 eşit parçaya bölün.
- İster sütlü neskafe ile ıslatın.
- Küçük kek kalıpları ile yapacaksanız kalıpların içine 1 yemek kaşığı kadar kremadan koyun. Üzerine ıslattığınız kedi dili bisküvilerden yerleştirin. Üzerine tekrar krema koyun.
- Baton kalıp ile yapacaksanız, kalıbın altına krema koyun. Üzerine ıslattığınız kedi dili bisküvileri bütün halde yerleştirin. Üzerine tekrar krema koyun. Krema bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Derin dondurucuya koymadan önce üzerleirini streç film ile kaplayın.
- Donduktan sonra servis yapmadan 15 dakika önce çıkarıp üzerine kakao serperek servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder