28 Ocak 2017 Cumartesi

Dondurma Tadında Tiramisu


MALZEMELER: 
1 su bardağı süt  
1 yemek kaşığı neskafe 
Yarım paket kedidili bisküvi 

Kreması İçin:
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket labne peyniri
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un


YAPILIŞI:
  • Kremanın malzemelerini labne peyniri ve tereyağı hariç tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
  • İçine tereyağı ve labne peyniri ekleyerek iyice karıştırın. 
  • Kedi dili bisküvileri bıçakla 3 eşit parçaya bölün. 
  • İster sütlü neskafe  ile ıslatın.
  • Küçük kek kalıpları ile yapacaksanız kalıpların içine 1 yemek kaşığı kadar kremadan koyun. Üzerine ıslattığınız kedi dili bisküvilerden yerleştirin. Üzerine tekrar krema koyun. 
  • Baton kalıp ile yapacaksanız, kalıbın altına krema koyun. Üzerine ıslattığınız kedi dili bisküvileri bütün halde yerleştirin. Üzerine tekrar krema koyun. Krema bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Derin dondurucuya koymadan önce üzerleirini streç film ile kaplayın. 
  • Donduktan sonra servis yapmadan 15 dakika önce çıkarıp üzerine kakao serperek servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: