Keki İçin Malzemeler;
- Şeker bir bardak
- Yumurta 4 adet
- Un 1.5 bardak
- İrmik 1 su bardağı
- Sıvı yağ 1 su bardağı
- Haşhaş 1 su bardağı
- Vanilya
- Kabartma tozu
- Süt 1 fincan
- Ceviziçi 1 su bardağı
Üzeri İçin; 1 tane sade kremşantiyi hazırlayın ve dolaba koyun
Kreması için malzemeler;
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket toz krem şanti
Kremanın Yapımı;
Bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun. Bir çırpıcı vasıtasıyla malzemeleri şöyle bir harmanlayın. Daha sonra sütü eklerken bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle çırpın ki malzemeler içerisinde topaklanma yapmasın. Ardından yumurta sarısını da ekleyip dağıtın ve ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldığınız krema ılıyınca toz kremşantiyi de ekleyip mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın.- Vişne Sosu İçin;
- Malzemeler:
- Yaklaşık 1 su bardağı dolusu dondurulmuş veya taze, çekirdeği ayıklanmış vişne
- yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 su bardağı su
- Ayrıca 2 buçuk silme yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı su
- Gerekirse yarım su bardağı kaynamış su (kıvan ayarlamak için)
- Vişneleri tencereye alıp üzerine toz şeker ve suyu ekleyip ocağı açın.
- Ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Nişastayı su ile çözerek karışıma bir yandan karıştırırken diğer yandan ince akıtarak yedirin.
- Sos hemen koyulaşacaktır. İstediğiniz sos kıvamından biraz daha ince olacak şekilde gerekirse azar azar sıcak su ekleyip karıştırarak kıvamını ayarlayın.Biraz akıcı olmasına dikkat edin.
- Ocağı kapatıp ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakın.
- YAPILIŞI; Keki malzemeleri ile hazırlayın. 2 tepsiyi ayrı ayrı yağlayın.Yağlanmış tepsinin birine yarısını diğerine de kalan hamurun yarısını dökün. 180 derecede pişirin. Kekleri soğutun. Şekerli su ile kekleri hafif ıslatın.Soğuyan kekin üzerine vişne sosunu yayın 10 dakika bekleyin. Üzerine pişirdiğiniz kremayı yayın,diğer keki üstüne kapatın. En üstünü kremşantili krema ile güzelce kaplayın.İstediğiniz gibi süsleyin. 1 saat dolapta dinlendirin.Sonra afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder