2 Ocak 2017 Pazartesi

YANARDAĞ PASTASI


Malzemeler

  • Bir bardak soğuk süt
  • İki paket hazır toz krem şanti
  • Altı adet  petibör bisküvi
  • İki adet muz
  • 50 gram dövülmüş fındık
  • Bir paket hazır orman meyveli sos
  • Bir çay bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)
Tüm pasta malzemeleri hazırsa artık yapıma geçelim isterseniz. Yukarıda dediğim gibi yapım aşamalarını resimli olarak göstereceğim.

Yapılışı

  1. Krem şantimizi hazırladığımız bir bardak soğuk süt ile karıştırıp çırpıyoruz. 
  2. Hazır ettiğimiz krem şantiyi içine altı adet petibör bisküvileri çok parçalamadan ekliyoruz. 
  3. Damla çikolataları üstüne ekliyoruz.
  4. İki adet muzu kabuklarından ayırıyoruz ve dörde bölüyoruz ve ince şekilde dilimliyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.
  5. Ardından ise dövülmüş fındığı ekliyoruz ve tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz.
  6. Pastanın kekini resimde gördüğünüz şekilde 8 parçaya ayırıyoruz.
  7. Yukarıda hazırladığımız karışımı pastanın tabanının ortasına ekliyoruz ve iyice yayıyoruz. Fakat resimde de göreceğiniz üzere yanlara çok fazla taşırmıyoruz. Üstünü kek ile kapatacağımız için köşelerde yer kalması gerekli.
  8. Dilimlerin üzerine bıçak ile çikolatalı sostan sürüp hindistan cevizi serpelim.
  9. Böldüğümüz kek parçalarını resimdeki gibi karışımımızın üzerine ekliyoruz.
  10. Daha sonra ise orman soslu çikolata sosumuzu soğutarak, pastada açıkta kalan karışımın üzerine döküyoruz.  Pastada yanardağ görüntüsünü elde etmiş olduk.
  11. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra misafirlerinize sunabilirsiniz.
  12. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: