Malzemeler
- Bir bardak soğuk süt
- İki paket hazır toz krem şanti
- Altı adet petibör bisküvi
- İki adet muz
- 50 gram dövülmüş fındık
- Bir paket hazır orman meyveli sos
- Bir çay bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)
Tüm pasta malzemeleri hazırsa artık yapıma geçelim isterseniz. Yukarıda dediğim gibi yapım aşamalarını resimli olarak göstereceğim.
Yapılışı
- Krem şantimizi hazırladığımız bir bardak soğuk süt ile karıştırıp çırpıyoruz.
- Hazır ettiğimiz krem şantiyi içine altı adet petibör bisküvileri çok parçalamadan ekliyoruz.
- Damla çikolataları üstüne ekliyoruz.
- İki adet muzu kabuklarından ayırıyoruz ve dörde bölüyoruz ve ince şekilde dilimliyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.
- Ardından ise dövülmüş fındığı ekliyoruz ve tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz.
- Pastanın kekini resimde gördüğünüz şekilde 8 parçaya ayırıyoruz.
- Yukarıda hazırladığımız karışımı pastanın tabanının ortasına ekliyoruz ve iyice yayıyoruz. Fakat resimde de göreceğiniz üzere yanlara çok fazla taşırmıyoruz. Üstünü kek ile kapatacağımız için köşelerde yer kalması gerekli.
- Dilimlerin üzerine bıçak ile çikolatalı sostan sürüp hindistan cevizi serpelim.
- Böldüğümüz kek parçalarını resimdeki gibi karışımımızın üzerine ekliyoruz.
- Daha sonra ise orman soslu çikolata sosumuzu soğutarak, pastada açıkta kalan karışımın üzerine döküyoruz. Pastada yanardağ görüntüsünü elde etmiş olduk.
- 1 saat buzdolabında beklettikten sonra misafirlerinize sunabilirsiniz.
- Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder