YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
28 Ocak 2017 Cumartesi
YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK
MALZEMELER:
3 yufka
2 soğan
200 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercime
Margarin + Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber ve 1 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Böreğin içini hazırlamak için; küçük doğradığımız soğanları bir tavada biraz yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymada kavrulduktan sonra, önceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeği,tuz ve karabiberi,acı seviyorsak pul biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra içine ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyebilirsiniz.Yufkayı serip üzerine çok az yağ ekliyoruz. Yufkayı bir kenarına hazırladığımızın harcın 1/3 ünü koyuyoruz ve yufkanın 4 kenarını bir kare oluşturacak şekilde içeriye doğru katlıyoruz. Yufkayı kare haline getirdikten sonra, harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer yufkalarıda bu şekilde katladıktan sonra, ruloları yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190 C’ye ısıttığımız fırında üzerileri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Böreklerimiz hafif ılındıktan sonra ruloları 2′şer parmak genişliğinde keserek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder