YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
30 Ocak 2017 Pazartesi
YEŞİL SOĞANLI BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
2 Su bardağı bulgur
4 Su bardağı su
Yarım baş soğan
3-4 Taze soğanın yaprakları
1 Yemek kaşığı salça
Tuz,Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kuru soğanı doğrayın ,salça ve yağla biraz kavurun bulgurları ayıklayıp yıkayın suyunu süzün kavrulan soğanlara ekleyin bir iki bulguruda kavurduktan sonra suyu üzerine dökün tuzunu ayarlayın ve kaynamaya başlayınca kapağını örtün. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin 10-15 dk demlendikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder