30 Ocak 2017 Pazartesi

YULAFLI MÜSLİLİ KURABİYE




MALZEMELER:

(YULAFLI)
    3 su bardağı yulaf ezmesi
    1/2 su bardağı kavrulmuş buğday tohumu 
    1,5 su bardağı kuru üzüm
 (MÜSLİLİ)
    1/2 su bardağı kavrulmuş buğday tohumu 
    1,5 su bardağı kuru üzüm
    3 su bardağından biraz fazla müsli

    1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı karbonat
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1/2 tatlı kaşığı tarçın
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    1/2 su bardağı toz şeker
    1/2 su bardağı kahverengi şeker
    226gr margarin/tereyağı
    2 yumurta
    1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Fırını 175C'ye getirin. (kurabiyelerin tamamen ısınmış fırına girmeleri gerektiği için bu işlemi ilk başta yapın. yulafları, unu, buğday tohumlarını, karbonatı, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu bir kapta karıştırıp kenara alın. kahverengi şekeri, beyaz toz şekeri ve margarini ayaklı mikserin kabına koyun.  orta hızda krema kıvamına gelene kadar -yaklaşık 5 dakika- karıştırın. Kenarlara yayılan karışımı spatulayla ortaya toplayın. yumurtaları ve vanilyayı ekleyip iyice karışmalarını sağlayın. karışınca  hızı en düşüğe getirin.

NOT:

Yulaflı için yulaflı karışımı ekleyip 1-2 dakika karıştırın. üzümleri ekleyip çok az karıştırın.
Müslili için  müsliyi ekleyip 1-2 dakika karıştırın.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: