14 Şubat 2017 Salı

ANTEP FISTIKLI KURABİYE





Malzemeler :
150 gram tereyağ (oda ısısında),
Bir çay kaşığı karbonat,
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı Antep fıstığı tozu,
4 Fincan un,
2  yumurta,
250 gram şeker,


Yapılışı :
Oda sıcaklığında tereyağ ve şeker mikserde bir süre çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenerek bir süre daha çırpılmaya devam edilir. Un, karbonat, kabartma tozu, tuz elenir. Fıstık tozu ilave edilip çırpılan karışıma yavaş yavaş eklenir. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda oluyor. 10-15 dk. buzdolabında dinlendirdikten sonra şekil verilip, 180  derece fırında 25 dakika pişirilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: