1 Şubat 2017 Çarşamba

DAMLA ÇİKOLATALI ÇAYLI KEK

MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı demli ılık çay
  • ½ su bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)



YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle, 2-3 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Yağı ve damla çikolatayı küçük bir tencereye koyup çok kısık ateşte, sürekli karıştırarak eritin ve ocaktan alın. Sıcakken yumurtaları kırıp karıştırın. Koyuca hazırladığınız demli çayı da ılık olarak ilave edin. (isterseniz yeşil çay da koyabilirsiniz) Mikserle 2-3 dakika daha çırpın.
  • Diğer taraftan, un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu başka bir kapta karıştırıp karışıma ekleyin ve mikserle 1-2 dakika, tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın.
  • 25-30 santim çapındaki yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamuru dökün.
  • Fırını 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın. Keki sıcak fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın.
  • Üzerini rendelenmiş çikolata ya da damla çikolatayla süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: