Malzemeler
1 tane yumurta
1 tatlı kaşlığı kuru maya
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşlığı kuru maya
Yarım çay bardağı şeker
250 gram süt (1 su bardağı) süt
100 gram tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz,
Tuz,
Aldığı kadar un
3 Çorba kaşığı haşhaş ezmesi
Şeker ( zevkinize göre)
Şeker ( zevkinize göre)
Haşhaşı sos haline getirebilmek için zeytinyağı
YAPILIŞI
Derin bir kaba süt, yağ, şeker, maya ve tuzu alalım. Yumurtayı kıralım elimizle biraz karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Kıvama gelince, yumuşak bir hamur olmalı, ılık bir yerde üzerini örtelim mayalanmaya bırakalım.
Biz bu arada, bir kasede haşhaş ezmesini alalım üzerine şeker ve zeytinyağ ekleyip karıştıralım hazırladığımız sosu bir kenara alalım.
Mayalanan hamuru açma tahtasının üzerinde incecik açalım,
Üzerine hazırladığımız haşhaş ezmeli sosu sıvayalım.
Her yerine haşhaş ezmesi sürdüğümüz, hamuru rulo şeklinde saralım, 2 parmak kalınlığında keselim.
Kestiğimiz hamurları tepsiye aralıklı dizelim.
Mayalanması için bir süre bekletelim.
Mayalandıktan sonra 195 derecelik ısıda üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder