8 Şubat 2017 Çarşamba

MISIR UNLU TUZLU KEK




Malzemeler;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım  su bardağı süt
  • 1 cay kaşığı kabartmatozu
  • Tuz, kırmızıbiber, kekik
  • 4 adet orta boy pırasa 
  • 1 büyük soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı mısır unu
Yapılışı:
  1. Pırasaları ve soğanı temizleyip yemeklik doğrayın.
  2. Tavada sıvı yağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım.
  3. Kek karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, ılık suyu , sütü, tuzunu ve kabartatozunu güzelce karıştıralım. Kek  kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olacak.
  4. Pırasalı harcıda hamura güzelce karıştıralım.
  5. Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye malzemeyi döküp üzerini düzleyin.
  6. Üzerine kırmızı biber ve kekik serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: