Malzemeler;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- 1 cay kaşığı kabartmatozu
- Tuz, kırmızıbiber, kekik
- 4 adet orta boy pırasa
- 1 büyük soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı mısır unu
Yapılışı:
- Pırasaları ve soğanı temizleyip yemeklik doğrayın.
- Tavada sıvı yağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım.
- Kek karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, ılık suyu , sütü, tuzunu ve kabartatozunu güzelce karıştıralım. Kek kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olacak.
- Pırasalı harcıda hamura güzelce karıştıralım.
- Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye malzemeyi döküp üzerini düzleyin.
- Üzerine kırmızı biber ve kekik serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder