1 Şubat 2017 Çarşamba

KOZALAK TATLISI





MALZEMELER:
  • 1 paket karamelli mısır gevreği 
  • 5 adet metro çikolata
  • 3 kaşık bal
  • 2 yemek kaşığı tepeleme margarin
  • bir paket bitter çikolata 
  • iri kırılmış fındık ya da ceviz içi 
YAPILIŞI:
  1. Derin ve geniş bir tencereye metro ve bitter çikolataları bıçak ile minik minik kesip margarin ve bal ile orta ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  2. Mısır gevreklerini paketin yarısından biraz fazlasını ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada isteğinize göre fındık ya da ceviz ekleyebilirsiniz.
  3. Ocağın altını en kısık ayar yapıp kozalak şekli vermek için limon sıkacağının ters tarafının içine kaşık ile bastırarak doldurun ve ters çevirerek çıkartıp servis tabağına dizin. Soğuyunca katılaştığı için çok çabuk şekilde hepsine şekil verip en sn üzerlerine pudra şekeri serpin 
  4. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: