Malzemeler;
Muhallebi için
1 paket toz kremşanti(Soğuyunca ilave edilecek)
2 kaşık mısır nişastası
1 paket vanilya
1 litre süt
6 kaşık şeker
4 kaşık un
Kadayıf için:
4 kaşık tereyağı
5 kaşık şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
300 gram kadayıf
Yapılışı:
Kadayıfı, tereyağı ve şekerle bir tavada kısık ateşte kavurun Kavrulunca içine cevizi ekleyip biraz daha çevirin, ocaktan alın, soğuması için bekletin.
Tencerede muhallebi malzemelerini karıştırın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın soğuduktan sonra da içine 1 paket toz kremşantiyi ilave edip karıştırmaya devam edin.
Borcama kadayıfın yarısını yayın, üzerine muhallebinin tamamını dökün, sonra kalan kadayıfı da servis edeceğiniz sırada yayın ki kadayıflar kıtır kıtır olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder