23 Şubat 2017 Perşembe

Kıtır Kadayıflı Muhallebili




Malzemeler;

Muhallebi için 
1 paket toz kremşanti(Soğuyunca ilave edilecek)
2 kaşık mısır nişastası
1 paket vanilya
1 litre süt
6 kaşık şeker
4 kaşık un


Kadayıf için:
4 kaşık tereyağı
5 kaşık şeker
1 su bardağı  iri kıyılmış ceviz
300 gram kadayıf
Yapılışı:

Kadayıfı, tereyağı ve şekerle bir tavada  kısık ateşte kavurun Kavrulunca içine cevizi ekleyip biraz daha çevirin, ocaktan alın, soğuması için  bekletin.

Tencerede muhallebi malzemelerini karıştırın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın soğuduktan sonra da içine 1 paket toz kremşantiyi ilave edip karıştırmaya devam edin.
Borcama kadayıfın yarısını yayın, üzerine muhallebinin tamamını dökün, sonra kalan kadayıfı da servis edeceğiniz sırada yayın ki  kadayıflar  kıtır kıtır olsun.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: