23 Şubat 2017 Perşembe

ETLİ YAPRAK SARMA




Yaprak sarma meşakkatli ama yemesi o kadar lezzetli bir yemektir. Saatlerce sararsınız 10 dakikada biter. (Eğer salamura yapraklarla sarma yapıyorsanız tuzu atmadan önce yaprakların tuz oranını dikkate alın.)


Malzemeleri:

4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1.5 su  bardağı pirinç
1/2 su bardağı bulgur
1,5 çorba kaşığı salça
Biraz maydanoz
Biraz dereotu
Tuz, karabiber, pul biber
 Asma yaprağı

Etli yaprak sarma yapılışı:

Yaprakların bol su ile yıkayın.. Yapraklar tuzlu ise bir müddet suda bekletin. Kaynayan suyunun içine atın ve 1 dakika sonra çıkarın soğuk suya atın.

İç harcı için soğanları ince ince doğrayın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, ince ince doğradığınız dereotu ile maydanozları ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Tatlı kaşığı ile iç ekleyerek yaprakları sarmaya başlayın.Tencereye sıra,sıra dizin. Sarma işlemi bitince üzerine sıvı yağını dökün. Salçayı sulandırarak üzerine gezdirdikten sonra dolmaların arasından  su görününceye kadar ekleyin. Orta ateşte pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: