Malzemeleri:
Tuz, karabiber
4 adet büyük boy patates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı krema
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Patatesleri yıkayıp bıçakla birkaç yerinden delin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin.
- Fırından alıp ikiye bölün.
- Kaşık yardımı ile kabuklarını zedelemeden içlerini çıkarıp, blendere alın.
- Patates kabuklarını yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin.
- Blenderdeki patatesin üzerine tereyağı, krema, tuz ve karabiber ekleyip, çekin.
- Yumurta sarıları ve hindistancevizini de katıp, bir kez daha çekin.
- Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte kar gibi olana dek çırpın.
- Spatula yardımı ile yavaşça patatesli karışıma ilave edin.
- Harcı patates kabuklarının içine doldurun.
- Yeniden fırına verip üzerileri kızarana dek pişirip servis yapın..
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder