23 Şubat 2017 Perşembe

Patates Kabuğunda Patates Suflesi





       Malzemeleri:
  Tuz, karabiber
   4 adet büyük boy patates
   2 çorba kaşığı tereyağı
     2 çorba kaşığı krema
   2 adet yumurta
   Yarım çay kaşığı Hindistan cevizi


 Yapılışı:

  1. Patatesleri yıkayıp bıçakla birkaç yerinden delin.
  2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin.
  3. Fırından alıp ikiye bölün.
  4. Kaşık yardımı ile kabuklarını zedelemeden içlerini çıkarıp, blendere alın.
  5. Patates kabuklarını yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin.
  6. Blenderdeki patatesin üzerine tereyağı, krema, tuz ve karabiber ekleyip, çekin.
  7. Yumurta sarıları ve hindistancevizini de katıp, bir kez daha çekin.
  8. Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte kar gibi olana dek çırpın.
  9. Spatula yardımı ile yavaşça patatesli karışıma ilave edin.
  10. Harcı patates kabuklarının içine doldurun.
  11. Yeniden fırına verip üzerileri kızarana dek pişirip servis yapın..

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: