23 Şubat 2017 Perşembe

Elmalı Strudel




HAMURU İÇİN
200 gr. un, 
1 tutam tuz, 
50 gr. tereyağı, 
75 ml. sıcak su

Hamurun yapılışı;
Tereyağını eritin, un, tuz ve el yakmayacak kadar sıcak su ile hamur yapın. Küçük bir tencerede 2 parmak yüksekliğinde suyu kaynatın. Boşaltın, tencereyi iyice kurulayın. Hamuru gevşekçe pişirme kağıdına sarıp tencereye yerleştirin. Kapağını kapatıp yarım saat dinlendirin.

ELMALI DOLGU; 
Tariften iki rulo çıkacağı için iç malzemeyi ikiye bölün:

1,5 kg. elma,
50 gr. kuru üzüm, 
100 gr. şeker, 
50 gr. irice dövülmüş badem içi, 
50 gr. ufalanmış ekmek içi, 
1 paket vanilyalı şeker, 
50 gr. tereyağı, 
üzerine serpmek için pudra şekeri.

Yapılışı;
Hamur dinlenirken elmaları kibrit çöpü gibi doğrayın.
Dinlenmiş hamuru iki parçaya bölün. 35 X 25 cm. ebatlarında açın. İnce bir tabaka erimiş tereyağı sürün. Açılmış beze bayağı ince  olacak. Streç üzerinde açmak ve  rulo haline getirmek çok kolay oluyor. 
Uzun kenara elma, şeker, kuru üzüm, badem ve kırıntıları serpin. Bütün malzemeyi hamurun yarısına kadar yayabilirsiniz. Rulo yapmaya çalışın. Rulolar oldukça kalın olacak. Ancak piştikten sonra hacimlerinin neredeyse yarısını kaybedecekler. Bu normal bir durum, endişeye gerek yok,
Fırını 180 dereceye ısıtın. Orta gözde 30 dakika pişirin. Üzerlerine yeniden tereyağ sürün ve 20 dakika daha pişirin.
Ilık hatta hafif sıcakken servis yapın.
Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: