YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
19 Mart 2017 Pazar
Böğürtlenli Pasta Yaş Pasta
Böğürtlenli Pasta Yaş Pasta
MALZEMELER :
8 - 10 Kişilik .
Pandispanyası İçin;
5 yumurta,
5 kahve fincanı un,
5 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
1 Su bardağı süt
Kreması için :
Yarım litre süt
4 Çorba kaşığı toz şeker
5 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı krem şanti
Üzeri ve arası için;
Yarım kg. böğürtlen
YAPILIŞI :
1-Pandispanya malzemeleri ile kekini yapın ve soğutun.Soğuyunca enine ikiye ayrın.
2-Kekinin her iki parçasını da sütle ıslatın .
3-Kreması için sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye aktarıp ocağa koyun . Sütün kalanını unla pürüzsüz hale gelene kadar çırpın Tenceredeki süt ısınmaya başladığında üzerine unla çırpılmış sütü dökün .
4-Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin sonra ocaktan indirerek ılınmaya bırakın, ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın bir miktar
kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlen dizin .
5-Diğer pandispanyayı üzerine koyun kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürün.
6- Böğürtlenleri üzerine dizin, soğuması için buzdolabına 1 saat dinlendirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder