19 Mart 2017 Pazar

Böğürtlenli Pasta Yaş Pasta




Böğürtlenli Pasta Yaş Pasta

MALZEMELER :

8 - 10 Kişilik .
Pandispanyası İçin;
5 yumurta, 
5 kahve fincanı un, 
5 kahve fincanı şeker 
1 paket kabartma tozu 
Islatmak için;
1 Su bardağı süt 

Kreması için :

Yarım litre süt 

4 Çorba kaşığı toz şeker 

5 Çorba kaşığı un 

1 Su bardağı krem şanti 
Üzeri ve arası için;
Yarım kg. böğürtlen 

YAPILIŞI :

1-Pandispanya malzemeleri ile kekini yapın ve soğutun.Soğuyunca enine ikiye ayrın.

2-Kekinin her iki parçasını da sütle ıslatın . 

3-Kreması için sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye aktarıp ocağa koyun . Sütün kalanını unla pürüzsüz hale gelene kadar çırpın Tenceredeki süt ısınmaya başladığında üzerine unla çırpılmış sütü dökün .

4-Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin sonra ocaktan indirerek ılınmaya bırakın, ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın bir miktar 
kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlen dizin .

5-Diğer pandispanyayı üzerine koyun kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürün.
6- Böğürtlenleri üzerine dizin, soğuması için buzdolabına 1 saat dinlendirerek servis yapın. 
AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok: