19 Mart 2017 Pazar

ÇİLEKLİ FINDIKLI PASTA



MALZEMELER :

8 - 10 Kişilik 

5 Adet yumurta 

100 gram  tereyağ 

1 Paket vanilya 

100 gram

Bir tutam tuz 

12 çorba kaşığı un 

1 Paket pasta kreması 

1 Su bardağı soğuk süt 

1 Su bardağı kıyılmış fındık 

500 gram çilek 

YAPILIŞI :

1-Yumurtaların akını ve sarısını ayırın oda sıcaklığındaki tereyağını, vanilyayı , pudra şekeri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar çırpın .

2-Yumurta sarılarını teker teker ekleyin karıştırın yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyin elenmiş unu katın .

3-20 - 22 cm çapında kelepçeli bir kabı hafifçe yağlayın ve unlayın hamuru kalıba boşaltın .

4-Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında yarım saat kadar pişirin çıkarıp soğumaya bırakın kalıbı açıp keki çıkarın ortadan enlemesine 2 ye bölün pasta kremasını soğuk sütle çırpın kremadan bir miktar alıp kekin ilk katına sürün üzerine çilekleri sıralayın diğer kek katını koyup her yanını kremayla kapatın pastanın kenarlarını fındıkla üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyin servis yapın . 


AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok: