YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
19 Mart 2017 Pazar
ÇİLEKLİ FINDIKLI PASTA
MALZEMELER :
8 - 10 Kişilik
5 Adet yumurta
100 gram tereyağ
1 Paket vanilya
100 gram
Bir tutam tuz
12 çorba kaşığı un
1 Paket pasta kreması
1 Su bardağı soğuk süt
1 Su bardağı kıyılmış fındık
500 gram çilek
YAPILIŞI :
1-Yumurtaların akını ve sarısını ayırın oda sıcaklığındaki tereyağını, vanilyayı , pudra şekeri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar çırpın .
2-Yumurta sarılarını teker teker ekleyin karıştırın yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyin elenmiş unu katın .
3-20 - 22 cm çapında kelepçeli bir kabı hafifçe yağlayın ve unlayın hamuru kalıba boşaltın .
4-Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında yarım saat kadar pişirin çıkarıp soğumaya bırakın kalıbı açıp keki çıkarın ortadan enlemesine 2 ye bölün pasta kremasını soğuk sütle çırpın kremadan bir miktar alıp kekin ilk katına sürün üzerine çilekleri sıralayın diğer kek katını koyup her yanını kremayla kapatın pastanın kenarlarını fındıkla üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyin servis yapın .
AFİYET OLSUN .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder