1 Mart 2017 Çarşamba

DEREOTLU PAMUK POĞAÇA



Malzemeler;

1,5 su bardağı yoğurt alt suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yumurta (Birinin sarısı ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

İçi için; 
1 su bardağı lor
Yarım demet dereotu
 Üzeri için;
1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı yoğur

Dereotlu Pamuk poğaçanın Yapılışı;
Derin bir kabın içine önce sıvı malzemeleri koyun.
Arkasından yumurtaları kırın ve çırpın.
Unu eleğe koyun kabartma tozu ile karbonatı içine ilave edin.
Unu eleyerek yumuşak bir hamur yapın.
10 dakika kadar dinlendirin,istediğiniz şekli verin,yumurta-yoğurt karışımından  sürün.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: