YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
28 Mart 2017 Salı
KAVUK POĞAÇA
MALZEMELER;
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket ınstant maya
alabildiği kadar un
İÇ MALZEMESİ;
beyaz peynir
maydanoz
YAPILIŞI; 1- Önce sıvı malzemeleri karıştırıp unu ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuralım.
2- Hamuru 6 eşit parçaya bölüp 30 dakika üzerini örterek dinlendirelim.
3- Dinlenen hamurları tabak büyüklüğün de açalım ve üzerine yumuşak tereyağı ile yağlayalım.
4- Üç hamuru aynı şekilde açıp üst üste koyalım ve bohça şeklinde katlayalım.
5- Sonra hamurun üzerini örtüp dolaba koyalım.İki tane üçerli hamurumuz olacak.
6- Her iki bohçayı da dolapta bekletip tekrar açalım ve iki parmak eninde şeritler şeklinde keselim,şeritleri dolayıp bir ucunu altına verelim ve üzerine elimizle hafifçe bastırıp içimizi koyalım ve büzelim.
7- Ters çevirip tepsiye dizelim.
8- Üzerine erittiğimiz tereyağından sürelim ve fırına verip pişirelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder