YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
28 Mart 2017 Salı
VİŞNELİ KUBBE PASTA
Kek için:
2 yumurta
2 cay bardağı toz şeker
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı süt
1 kabartma,1 vanilya
3 cay bardağı un
Muhallebisi için:
500 ml süt
1 cay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 vanilya
50 gram tereyağ
100 gram sıvı krema
Arası için;
2 adet muz
Muhallebisinin yapılışı:
Sıvı krema ve tereyağ hariç malzemeyi tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim Göz göz olunca altını kapatıp tereyağ ekliyeyim ve soğumaya bırakalım .Soğuyan muhallebinin içine sıvı kremayı ekleyelim ve çırpma ısını gerçekleştirelim
Yapılışı:
1- Yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım ,yumurta sarılarını şekerle çırpalım, süt, sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim en son kuru malzemeyi ekleyip en son yumurta aklarını bir fiske tuz ile çırpıp pasta malzemesinin içine yavaşça ekliyeyim. 26 cm çember kalıbın içine dökelim ve 175 derecede 20-25 dakikada pişirelim.
2- Fırından çıkardığımız pastayı ortadan ikiye bölelim, ara katına muhallebisi yerleştirelim ve muz dilimlerini ilave edelim.Üst tabakasını kapatıp üzerine pudra şekeri ve vişne ile süsleyelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder