28 Mart 2017 Salı

VİŞNELİ KUBBE PASTA



Kek için:
2 yumurta
2 cay bardağı toz şeker
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı süt
1 kabartma,1 vanilya
3 cay bardağı un
Muhallebisi için:
500 ml süt
1 cay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 vanilya
50 gram tereyağ
100 gram sıvı krema
Arası için;
2 adet muz
Muhallebisinin yapılışı:
Sıvı krema ve tereyağ hariç malzemeyi tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim Göz göz olunca altını kapatıp tereyağ ekliyeyim ve soğumaya bırakalım .Soğuyan muhallebinin içine sıvı kremayı ekleyelim ve çırpma ısını gerçekleştirelim 
Yapılışı:
1- Yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım ,yumurta sarılarını şekerle çırpalım, süt, sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim en son kuru malzemeyi ekleyip en son yumurta aklarını bir fiske tuz ile çırpıp pasta malzemesinin içine  yavaşça ekliyeyim. 26 cm çember kalıbın içine dökelim ve 175 derecede 20-25 dakikada pişirelim.
2- Fırından çıkardığımız pastayı ortadan ikiye bölelim, ara katına muhallebisi yerleştirelim ve muz dilimlerini ilave edelim.Üst tabakasını kapatıp üzerine pudra şekeri ve vişne ile süsleyelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: