19 Mart 2017 Pazar

KAYISILI CHEESECAKE



MALZEMELER :

8 Kişilik 

2 Buçuk su bardağı toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi 

3 Çorba kaşığı margarin veya tereyağ 

Üzeri için :

Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 Su bardağı tepeleme pudra şekeri 

250 gr. yoğurt 

12 Yaprak jelatin 

250 gr. kayısı 

1 Su bardağı küp doğranmış kayısı 

1 Paket krema 

Kayısı püresi için :

250 gr. taze veya kuru kayısı 

2 Çay bardağı su 

2 Yaprak jelatin 

YAPILIŞI :

1-Bisküvileri yağla birlikte karıştırıp macun kıvamına gelince kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin bir kabın içine limon suyu , limonun rendelenmiş kabuğu , pudra ve yoğurdu karıştırın 12 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın suyunu çok az kalacak şekilde süzün ve jelatinleri ısıtın .

2-Yavaşça ve sürekli olarak karıştırın yoğurtlu karışıma ilave edin katılaşmaya başlayınca iyice çırpılmış kremayı ve iri doğranmış kayısıyı ilave edin karışımı kelepçeli kalıba boşaltın buz dolabında sertleşmeye bırakın .

3-Bu arada kayısı püresi için kayısıları irice doğrayın bir tencereye aktarın 2 çay bardağı suda bir taşım kaynatarak ocaktan alın 2 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın ardından az su ile hafif ateşte tamamen eritin bu karışımı yavaşça kayısıya ilave edin buzdolabındaki yoğurtlu karışımın üzerine döküp tekrar buz dolabına alın ve bir gece bekletin ertesi gün dilimleyerek servis yapınız . 

AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok: