19 Mart 2017 Pazar

PATATESLİ SANDAL POĞAÇA




PATATESLİ SANDAL POĞAÇA

MALZEMELER :

1 Paket kabartma tozu 

1 Adet yumurta 

100 gram margarin 

1 Çay bardağı süt 

1 Çay bardağı yoğurt 

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Tuz 

Alabildiği kadar un 

İçi için  :

1 Adet soğan 

2 Adet patates 

2 Çorba kaşığı zeytin yağ

1 Çay kaşığı tuz 

Yarım çay kaşığı karabiber 

1 Çay kaşığı pul biber 

YAPILIŞI :


1-Un , bir tutam tuz ve kabartma tozunu bir kaba ekleyip ortasını havuz şeklinde açın . Ortasına yumurta akı , oda sıcaklığında bekletilmiş margarin 1 çay bardağı süt , yoğurt ve sıvıyağ katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun . Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlenmeye bırakın .

2-Bu arada içi için bir tencereye soğanı küçük küçük doğrayın ve 2 Çorba kaşığı zeytin yağında pembeleşene kadar kavurun çiğ olarak rendelenmiş patatesleri , tuz , karabiber ve pul biberleri katıp patateslerle yumuşayıncaya kadar pişirin soğumaya bırakın dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın .

3-Bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin yuvarlakların ortasına patates harcından bir tatlı kaşığı koyun hamurun ortası açık kalacak şekilde iki ucundan kapatın yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 - 30 dakika pişirin ve servis yapınız . 


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: