6 Mart 2017 Pazartesi

SİRKELİ TEREYAĞLI POĞAÇA



Malzemeler
 1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
125 g tereyağı
2 yumurta ( 1 sarı poğaçaların üstüne )
3 yemek kaşığı yoğurt
Un
2 orta boy patates
Karabiber, kırmızı toz biber, nane, tuz
1 çay kaşığı pekmez
Yapılışı

1- Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu bir kapta karıştıralım.
 2-Tuz, sirke ve kabartma tozunu dökelim. Unu kontrollü bir şekilde karışıma döküp karıştıralım.
3- Hamur yumuşak kıvamda olmalı.
4- Yoğurduğumuz hamuru üzerini örterek buzdolabında 30 dk bekletelim
5- Patatesleri haşlayalım, kabuklarını soyup bir çatal yardımı ile ezelim. İçerisine baharatlarımızı ilave edelim
6- Buzdolabından çıkan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açtıralım. Bir miktar iç koyup kapatalım.
7- Üzerlerine yumurta sarısı ile pekmezi karıştırarak bir fırça yardımıyla sürelim
8- 200 derecede 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: