6 Mart 2017 Pazartesi

LAZANYA






Malzemeler
300 g dana kıyma
10 adet lazanya yaprağı
250 g kaşar peyniri
5 adet orta boy domates
2 adet ortaboy soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
Karabiber, tuz ve kekik
Beşamel Sos İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı; 
1- 2 yemek kaşığı zeytin yağı koyduğumuz bir tavada soğan ve biberleri pembeleşene dek kavuralım, 
2- Kavrulan soğan ve biberlerin içerisine kıymayı ekleyip rengi değişene dek kavuralım.
3- Domatesi rendeleyelim,içine sarımsakları doğrayalım
4- Kıymalı karışıma domatesi ve sarımsağı ekleyelim, baharatlarını da ilave edip pişirelim,
5- Beşamel sos için bir tencerede tereyağını eritelim, unu katıp 1 dakika kadar karıştıralım.  Sütü yavaş yavaş ilave edelim.  Karabiber ve tuzunu koyup kıvam alana dek pişirelim.
6- Bir tepsiye bir kepçe beşamel sos döküp yayalım. İki lazanya yaprağını yan yana koyalım. 
7- İlk kata serdiğimiz yaprakların üstüne 2 kepçe beşamel sos dökelim, üzerine kıymalı sostan 3 yemek kaşığı kadar dökelim ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim. Her katı bu şekilde dizelim, toplamda 5 kat olacak.
8- En son kata koyduğumuz yaprakların üstünü de beşamel sos ile kapatıp kaşar peyniri serpelim.
9- 200 derecedeki fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: