Malzemeler;
- 2 su bardağı köftelik ince bulğur
- 1 su bardağı pul biberi
- 1 yemek kaşığı ev tipi domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
- 2 çay kaşığı kadar tuz
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet taze maydanoz
- 1 demet taze yeşil soğan
- 4 adet yumurta
- Soğuk su
Hazırlanışı;
1- Yoğurma kabına bulguru koyun. Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayın bulgura ilave edin.
2- Salça ve baharatları da ekleyip yoğuralım,Yoğurma işini yaparken bir taraftan su serpelim ve tepsiye sürterek yoğurmaya devam edelim.
3- Arada bir bulgurdan alıp tadalım bulgur yumuşamışsa diğer malzemeleri ilave edelim. Yumuşamamışsa su serperek yoğurmaya devam edelim.
4- Bulgur kıvama gelince, maydanozu ve yeşil soğanı ince ince doğrayın ve ilave edip,tekrar yoğuralım.
5-Tereyağı ve sıvıyağı tavaya koyalım. Yağ ısınınca yumurtaları kırıp karıştırarak pişirelim. 6- Pişen yumurtaları köfteye ilave edelim,iyice karıştıralım.
7-Yumurtalı köfteyi servis yaparken yanında nane, limon dilimi, kornişon salatalık turşusu, marul, salatalık, turp ve domates ile ikram edelim.
2- Salça ve baharatları da ekleyip yoğuralım,Yoğurma işini yaparken bir taraftan su serpelim ve tepsiye sürterek yoğurmaya devam edelim.
3- Arada bir bulgurdan alıp tadalım bulgur yumuşamışsa diğer malzemeleri ilave edelim. Yumuşamamışsa su serperek yoğurmaya devam edelim.
4- Bulgur kıvama gelince, maydanozu ve yeşil soğanı ince ince doğrayın ve ilave edip,tekrar yoğuralım.
5-Tereyağı ve sıvıyağı tavaya koyalım. Yağ ısınınca yumurtaları kırıp karıştırarak pişirelim. 6- Pişen yumurtaları köfteye ilave edelim,iyice karıştıralım.
7-Yumurtalı köfteyi servis yaparken yanında nane, limon dilimi, kornişon salatalık turşusu, marul, salatalık, turp ve domates ile ikram edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder