YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
26 Nisan 2017 Çarşamba
BAYAT EKMEK PİZZASI
Malzemeler:
1 adet ekmek
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Siyah zeytin,sucuk,kekik,ketçap,tuz
Yapılışı;
1- Ekmeği küp küp doğrayıp cam fırın tepsisine yayın.
2- Yumurtaları derin bir kapta az tuzla çırpıp içine süt,sıvı yağ ekleyin ve ekmeklerin üzerine dökün,ekmekler sosu çeksin.
3- Soslanmış ekmeklerin üzerine 3-4 kaşık ketçap yayın ve kekik serpin.
4- Beyaz peynirle 1/2 su bardağı kaşar peynirini karıştırıp tepsiye yayın.
5- Çekirdekleri ayıklanıp doğranmış zeytinleri,dilimlenmiş sucukları dizin.
6- 180 derecelik fırına atın 20-25 dakika pişirin.
7- Fırından pizzayı alıp kalan 1 su bardağı kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına alıp kaşarlar eriyene kadar 10 dakika daha pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder