Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 4 adet hazır yufka
- 2 adet yeşil biber
- 10 dal maydanoz
- 2 dal taze soğan
- 1 tutam karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam kimyon (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sahurluk kolay gözleme tarifi hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp bir kaba koyun.
- Çatalla patatesleri ezin.
- Tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber ve biraz zeytinyağı ekleyin.
- Yeşil biber, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
- Harca ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız iç harcı yufkanın ortasına koyun.
- Yufkayı dört kenarı ortada birleşecek şekilde katlayın.
- Tavayı kızdırın.
- Çok az yağ ekleyip gözlemeyi koyup kızartın.
- Altı kızarınca çevirip diğer tarafı pişirin.
- Sıcak şekilde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder