26 Kasım 2016 Cumartesi

KOLAY GÖZLEME



Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet hazır yufka
  • 2 adet yeşil biber
  • 10 dal maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam kimyon (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sahurluk kolay gözleme tarifi hazırlanışı:

  • Patatesleri haşlayıp bir kaba koyun.
  • Çatalla patatesleri ezin.
  • Tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber ve biraz zeytinyağı ekleyin.
  • Yeşil biber, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
  • Harca ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız iç harcı yufkanın ortasına koyun.
  • Yufkayı dört kenarı ortada birleşecek şekilde katlayın.
  • Tavayı kızdırın.
  • Çok az yağ ekleyip gözlemeyi koyup kızartın.
  • Altı kızarınca çevirip diğer tarafı pişirin.
  • Sıcak şekilde servis edin.

Hiç yorum yok: