Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- ½ su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- ½ su bardağı ılık su
- ½ çay bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için gerekenler:
- 500 gram ıspanak
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fatayer tarifi hazırlanışı:
- Un ve mayayı geniş bir kasede karıştırın.
- Diğer malzemeleri ekleyip harmanlayın ve 10 dakika yoğurun.
- Hamuru parçalara ayırıp bir tepsiye dizin ve üzerini örterek mayalanmasını bekleyin.
- Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
- Soğanı da küp şeklinde doğrayın ve biberle karıştırın.
- Tuz, karabiber, sumak ekleyip harmanlayın.
- Ispanakları ince ince doğrayıp, üzerine tuz döküp elinizle ovalayın.
- Ispanakları sudan geçirerek soğanlı karışıma ekleyin.
- Limon suyunu üzerine dökün.
- Bezeleri merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Ortalarına ıspanaklı harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine süt sürün.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilındıktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder