26 Kasım 2016 Cumartesi

Fatayer

 Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • ½ su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • ½ su bardağı ılık su
  • ½ çay bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için gerekenler:
  • 500 gram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fatayer tarifi hazırlanışı:

  • Un ve mayayı geniş bir kasede karıştırın.
  • Diğer malzemeleri ekleyip harmanlayın ve 10 dakika yoğurun.
  • Hamuru parçalara ayırıp bir tepsiye dizin ve üzerini örterek mayalanmasını bekleyin.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanı da küp şeklinde doğrayın ve biberle karıştırın.
  • Tuz, karabiber, sumak ekleyip harmanlayın.
  • Ispanakları ince ince doğrayıp, üzerine tuz döküp elinizle ovalayın.
  • Ispanakları sudan geçirerek soğanlı karışıma ekleyin.
  • Limon suyunu üzerine dökün.
  • Bezeleri merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Ortalarına ıspanaklı harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine süt sürün.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilındıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: